Refugiații din Ukraina, familia Morgun, pleacă spre SUA

Mulțumim Domnului că mult încercata famile Morgun, refugiată din Ukraina cu mult timp în urmă a primit viză pentru SUA și în curând o să zboare către această direcție.

Scurt istoric.

Soții Morgun, Ivan și Irina, sunt creștini baptiști și au 9 copii.

Cu aproape un an în urmă familia Morgun a trebuit să plece din cauza războiului din Toretsk, aflat între Donețk și Bahmut.

Doar cu ce aveau în valize, cei doi soți împreună cu 6 dintre copii, au luat drumul bejeniei.

Ca și când durerea despărțirii de trei dintre copii, doi băieți mari și o fată, mama, Irina, trebuia să plece la acest drum într-o stare gravă cu sănătatea, cancer la ficat.

Au parcurs un drum lung pe următorul traseu: Toretsk, Donețk, Zaporojie, Nikolaev, Odesa, Ismail, Tulcea, București.

Biserica Creștină Baptistă Nădejdea din București i-a ajutat pentru cheltuielile de găzduire într-un apartament din apropiere. Biserica întreagă s-a rugat pentru rezolvarea situației acestei familii, în special pentru sora Irina ca să le fie acordată viza spre SUA unde există și posibilitatea unei operații atât de complicată.

Rugăciune de binecuvântare și de rămas bun. (O parte din familia Morgun. Fratele Ivan Morgun și două dintre fete)
Rugăciune de binecuvântare și de rămas bun. (O parte din familia Morgun. Fratele Ivan Morgun și două dintre fete); Foto: Mircea Bulatov

Astăzi în ultima duminică a lunii iunie biserica Nădejdea și-a luat la revedere de la familia Morgun.

Dumnezeu să-i binecuvânteze în noul drum spre SUA.


Actualizare 28-06-2023

Rugăciunile bisericii și ale familiei Morgun au fost ascultate. Tuturor ne-a fost frică, deși știam că frica vine de la cel rău, că era posibilitatea ca agenția aviatică de transport transoceanic să nu accepte îmbarcarea în avion a sorei Irina, deoarece este grav bolnavă. Fratele Mihai care i-a dus la aeroport marți dimineața, a așteptat și dansul cu sufletul la gură până ce familia Morgun a fost acceptată pentru îmbarcare. Domnul să-i păzească și să ajungă cu bine în SUA de unde să auzim vești bune. Binecuvântează-i Doamne pe ei acolo și pe toți cei care au ajutat această familie greu lovită timp de un an.

Share (Distribuie):